Inclusief feestmenu: laat Seppe Nobels, Bio-Planet en Collect&Go dit eindejaar het werk doen
11 feestelijke gerechten, van drankje en aperitiefhapje tot voorgerecht, hoofdgerecht en dessert
Een culinair hoogstaand feestmenu zónder stress dat élk familielid aan tafel samenbrengt, ongeacht hun dieetvoorkeuren of voedselintoleranties? Dat klinkt bíjna too good to be true, en toch is het mogelijk, bewijst Bio-Planet dit eindejaar. Topchef en ambassadeur van Bio-Planet, Seppe Nobels, stelde een inclusief feestmenu samen dat aan ieders wensen voldoet. En het mooiste nieuws? Je kan de ingrediënten in 1 klik bestellen via Collect&Go, voor een ontzorgde eindejaarsvoorbereiding.
Dit jaar kan iedereen zich verheugen op een feestelijk feestdiner zonder compromissen of eindejaarsstress. Want dankzij Seppe Nobels, Bio-Planet en Collect&Go wordt het gemakkelijker dan ooit om een heerlijke feestdis te bereiden die aan ìeders wensen voldoet.
Topchef Seppe Nobels, bekend om zijn liefde voor seizoensgebonden en lokale ingrediënten, creëerde een inclusief feestmenu dat niémand buitenspel zet. Of je nu een vegetariër, carnivoor, flexitariër bent, of te maken hebt met voedselintoleranties of allergieën, voor iedereen is er een heerlijk gerecht, of een variatie op een gerecht opdat niemand zich buitengesloten voelt.
Als gastheer of gastvrouw heb je de keuze uit drie voorgerechten, vier hoofdgerechten, twee desserts en een cocktail of mocktail. Elk gerecht staat op zichzelf of kan onderdeel zijn van een tafel vol sharing dishes. Daarnaast bevat ieder recept ook enkele tips om het gerecht glutenvrij of lactosevrij te maken, op maat van je gasten hun dieetvoorkeuren of voedselintoleranties. Je geeft de ingrediënten van je gekozen recept(en), het aantal mensen rond je tafel (4, 8, 12 of 20), snel en gemakkelijk door via Collect&Go waarna je de boodschappen kunt gaan ophalen, voor nog meer gemak. Nadien hoef je enkel nog de tafel te dekken (en te koken ;-)).
Een voorproefje van wat er op het menu staat:
VLEES
- Voorgerecht: Tartaar van hert met raapjes en miso-eekhoorntjesbroodmayonaise. € 7,78 p.p.
- Hoofdgerecht: Rundstoofvlees met rijst, linzen en sjalotten. € 10,18 p.p.
VIS
- Voorgerecht: Pastinaakkroketjes tonato. € 5,75 p.p.
- Hoofdgerecht: Kabeljauw met puree en salsa van schorseneren. € 13,84 p.p.
VEGGIE
- Voorgerecht: Ceviche van shiitake met zoete aardappelcrème. € 5,53 p.p.
- Hoofdgerecht: Tofoe met geroosterde bloemkool. € 8,44 p.p.
VEGAN
- Voorgerecht: Ceviche van shiitake met zoete aardappelcrème. € 5,53 p.p.
- Hoofdgerecht: ‘Rosbief’ van knolselder met midden-oosterse muhamarra en hasselbackaardappelen. € 8,60 p.p.
DESSERT
- Dadeltaart met dulce de leche en verse kaas. € 2,70 p.p.
- Haspenstrudel met peer en rode biet. € 4,68 p.p.
COCKTAIL & MOCKTAIL
- Seppe’s Merry Cocktail. € 5,14 p.p.
- Mocktail for a juicy new year. € 2,43 p.p.
Seppe’s Merry Cocktail
Cocktail - 4 personen
Ingrediënten
- 200 ml gin
- 600 ml appelsap
- 600 ml rodebietensap
- 1 sinaasappel
- 4 kardemompeulen
- 4 kruidnagels
- 3 jeneverbessen
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- ijsblokjes
Bereiding 20’ + afkoelen:
- Plet de specerijen een beetje in een vijzel. Rasp de schil van de helft van de sinaasappel en maak krullen van de andere helft.
- Meng het appelsap met het rodebietensap.
- Doe er de specerijen en de sinaasappelzeste bij en laat tot 4/5 inkoken.
- Laat volledig afkoelen in de koelkast. Giet door een fijne zeef.
- Doe een paar ijsblokjes in een glas. Giet er 1/4 van de gin bij en vul aan met het kruidige sap.
- Werk af met de sinaasappelkrullen.
Liever zonder alcohol?: Zonder gin is het kruidige sap een perfecte mocktail
Tofoe met geroosterde bloemkool
Hoofdgerecht - 4 personen
Ingrediënten
- 400 g tofoe
- 1 bloemkool
- 100 g veldsla
- 1/2 bussel kervel
- 1 citroen
- 1/2 bosje krulpeterselie
- 1/3 plantje bieslook
- 2 takjes dragon
- 2 rode uien
- 4 el maïsolie
- 200 g zure room
- 110 g zeewiertapenade
- 1 kl chiliflakes
- 50 ml pastis
- 1/2 kl kardemompoeder
- 1 mespunt kaneelpoeder
- peper
- zout
Bereiding (1u.)
- Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de rode uien in dunne partjes.
- Verhit 3/4 van de maïsolie in een grote pan samen met de chiliflakes, peper, zout, het kaneelpoeder en het kardemompoeder. Voeg de rode ui en de bloemkoolroosjes toe. Laat ± 15 min. afgedekt stoven tot alles beetgaar is.
- Snij de tofoe in plakjes. Verhit de rest van de maïsolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de tofoe enkele minuten mooi bruin. Voeg toe aan de bloemkool.
- Giet er de pastis over en flambeer. Haal de tofoe uit de pan.
- Doe de helft van de zure room in de pan van de tofoe en roer los met het fijngesnipperde bieslook, de kervel, de fijngesnipperde krulpeterselie en de dragon. Hou een beetje van de kruiden over voor de afwerking.
- Haal de pan van het vuur en roer er 70 g zeewiertapenade door (voor 4 personen).
- Verdeel de geroosterde bloemkool over de tofoe. Schep er de saus over.
- Werk af met veldsla, de rest van de zeewiertapenade, de rest van de zure room, wat geraspte citroenschil, flink wat versgemalen peper en de rest van de kruiden.
Liever lactosevrij?: Vervang de zure room dan door lactosevrije natuuryoghurt. Of gebruik de lactosevrije cashewspread met bieslook van Fermè.
Download hier de beelden